Любов Ігнатова розповіла про нові положення Проекту Трудового кодексу України, тенденції та перспективи їх застосування

31.10.2014

Любов Ігнатова розповіла про нові положення Проекту Трудового кодексу України, тенденції та перспективи їх застосування

ЮФ «Дмитрієва та Партнери» виступила партнером Регіонального Трудового форуму Асоціації адвокатів України (ААУ), якій відбувся 31 жовтня в Карпатському Університеті ім. Августина Волошина (м. Ужгород).

Любов Ігнатова, адвокат, старший юрист ЮФ „Дмитрієва та Партнери”, Керівник секції з трудового права ААУ відкрила Форум вітальною промовою та виступила з доповіддю на тему: „Проект Трудового кодексу України. Тенденції та перспективи”.

У своїй промові Любов Ігнатова розкрила теми відносно дії актів трудового законодавства у часі; правонаступництва у трудових відносинах; особливостей колективного та трудового договору; заохочувальних відпусток; припинення трудових відносин; обов'язків роботодавця, в т. ч. щодо запобігання масових звільнень працівників у зв'язку із скороченням; відповідальності роботодавця та працівників; основних прав державних інспекторів праці та ін..

Старший юрист ЮФ „Дмитрієва та Партнери” звернула увагу присутніх на матеріальну відповідальність работодавця, в т.ч. відносно порушення встановлених законом, колективним договором строків виплати заробітної плати, гарантійних та компенсаційних виплат. В такому разі роботодавець зобов'язаний сплатити працівнику пеню (компенсацію) у розмірі подвійної ставки НБУ в розрахунку на рік за кожний день затримки та сплатити всю суму заборгованості по заробітній платі з урахуванням індексу інфляції за весь час прострочення, а також відсотки річних від простроченої суми.

Також інтерес присутніх викликали питання щодо вихідної допомоги. За проектом Трудового кодексу, в разі розірвання трудового договору у зв'язку із скороченням (стаття 98) роботодавець зобов'язаний виплатити вихідну допомогу працівнику, який має безперервний стаж роботи у даного роботодавця у розмірі, в залежності від стажу роботи в даній компанії.

Наприкінці доповіді Любов Ігнатова відповіла на питання аудиторії та передала слово наступному спікеру.

31.10.2014.jpg




Замовити консультацію фахівців
Dmitrieva & Partners




Защита от автоматических сообщений*:

CAPTCHA